Напишіть нам
своє питання

Хореографічний чемпіонат Арт Данс 2018

Додано: 2018-05-18

Впродовж дев’яти місяців, від початку минулої осені, по всій країні відбувалися відбіркові змагання чемпіонату, у яких брали участь танцюристи у різних номінаціях та вікових категоріях. Сім виснажливих відбіркових турів визначили найкращі колективи, які у фіналі в столиці України боролися за звання суперфіналістів.

Діти вінницького колективу «Альфа Денс Diamonds» під керівництвом талановитого хореографа Ольги Матвєєвої двічі ставали «золотими» чемпіонами і вибороли право виступати у фіналі конкурсу. «Діаманти» представляли відразу два танці — «Bollywood Stars» і «Молдова». Разом із іншими танцюристами, а всього на конкурсі було 170 номерів, вони до пізньої ночі боролися за звання кращих із найкращих і призовий фонд у 100 тисяч гривень.

Суддями фіналу Всеукраїнського хореографічного чемпіонату «Арт Данс 2018» були відомі хореографи та танцюристи: Костянтин Томільченко, Руслан Махов та Олександр Лещенко. Голова журі – Влад Яма.

Виступати перед такими професіоналами дуже важко, хвилювалися всі, емоції зашкалювали. Та юні вінницькі танцюристи змогли впоратись з хвилюванням і достойно виступили на великій сцені чемпіонату.

Як наслідок — «Diamonds» стали суперфіналістами. У суперфіналі, що став своєрідною фінішною прямою, зійшлись у протистоянні 50 кращих із найкращих колективів України. «Діаманти» стали єдиними представниками Вінниці на цьому етапі чемпіонату.

Діти у важкій та виснажливій боротьбі вибороли заслужену нагороду — Срібний Кубок цього грандіозного танцювального дійства. Чемпіони з радістю і хвилюванням отримали кубок з рук голови журі Владислава Ями, дипломи та подарунки, а також — незабутні враження і цінний досвід.

«Участь у конкурсах такого рівня емоційно загартовує дітей, стимулює їх розвиватися, відточувати свою майстерність і вірити у себе. Адже така велика кількість сильних конкурентів породжує прагнення ставати сильнішими за інших, рости і досягати вищих вершин. Зараз, на жаль, є багато конкурсів низького рівня, де танцюристи отримують медалі просто за участь, де нема конкурентної боротьби. Я пишаюся своїми вихованцями. Ми не будемо зупинятися на досягнутому. Нам є до чого прагнути і надалі», — ділиться враженнями наставник «срібних» чемпіонів Ольга Матвєєва.